IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осигуриха още финансиране за пловдивски мол със забавено строителство

Фондът ECDC осигури дългово финансиране от 6 млн. евро за Galleria Plovdiv

11:46 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Галерия Пловдив АД
Снимка: Галерия Пловдив АД

Инвестиционният фонд European Convergence Development Company Plc (ECDC) съобщи, че е осигурил допълнително дългово финансиране от 6 млн. евро за своя проект за търговски център Galleria Plovdiv.

Финансирането за мола ще бъде предоставено на смесеното дружество Галерия Пловдив АД, в което фондът притежава 50%, а останалите са собственост на италианския Ферети холдинг и българския Сиенит Холдинг.

От ECDC съобщават, че за момента няма промяна в акционерната структура на смесеното дружество вследствие на новото финансиране, но фондът е договорил допълнителен дял от приходите от евентуална продажба на мола. Останалите акционери могат да си възстановят този дял, ако изплатят предсрочно част от заема, заедно със съответна наказателна такса.

През юни от фонда съобщиха, че ще са необходими допълнителни инвестиции в резултат на забавяне на строителната програма, тъй като сегашното ниво на отдаване на площите не е достатъчно, за да бъде осигурено банково финансиране.

Част от новия заем ще бъде предоставена под формата на гаранционен депозит и до 2,6 млн. евро ще бъдат върнати на фонда, когато бъде осигурено допълнително отдаване на площите под наем.

С финансирането се очаква да бъде приключено изграждането на мола. От ECDC бяха съобщили, че откриването на търговския център ще бъде отложено за последното тримесечие на годината в сравнение с първоначално обявения срок за отваряне през тази пролет.

През 2007 г. Райфайзенбанк отпусна кредит от 44 млн. евро за реализацията на проекта.

Наред с този в Пловдив фондът има проекти за търговски центрове и в Бургас, Сливен и Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още